Pod tym hasłem przeprowadziliśmy tegoroczne obchody Światowego Dnia Warzyw i Owoców w klasie 7-8. Obchodzimy go 25 października i jest to doskonała data. Świeże plony swoim kolorem i zapachem zapraszały do jesiennej uczty. Ale żeby jeść, trzeba wiedzieć co. I temu poświęciliśmy warsztaty. Poznawaliśmy po zapachu i smaku wybrane produkty, utrwalaliśmy wiedzę co jest owocem, a co warzywem, poznaliśmy zależność barwy owocu, a jego wpływu na funkcjonowanie naszych narządów wewnętrznych, ale najbardziej ekscytująca była część praktyczna. Postanowiliśmy zrobić zdrowy fast food, czyli McDonalds w witaminowej odsłonie. Serwowaliśmy wieloowocowego hamburgera, cukiniowo-marchewkowe frytki w jabłkowej miseczce, owocowe szaszłyki i koreczki. Wszystkimi frykasami poczęstowaliśmy współmieszkańców rodzinki w ramach poobiedniego deseru.