W Domu Pomocy Społecznej, cyklicznie prowadzone są zajęcia kulinarne w naszej szkole, w czasie których przygotowujemy różne smakowitości. Podczas zajęć uczniowie poznają zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego, doskonalą umiejętność posługiwania się sztućcami, uczą się przestrzegania zasad higieny podczas przygotowywania posiłków oraz utrwalają nawyk kulturalnego zachowania się przy stole. W czwartek 25 marca obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Gofra. Znów pięknie zapachniało w naszej szkole, tym razem mali i więksi kucharze dowiedzieli się skąd pochodzi ta pyszna, chrupiąca przekąska, jak powstaje i z czym może być serwowana. Chłopcy ze wsparciem nauczycieli, z wielkim zapałem odmierzali składniki i wsypywali je do miski, umiejętnie korzystali z robota. Kiedy wszystko było gotowe, przystąpili do pieczenia. Przy tej okazji sami również mogli udekorować gofry dżemem, cukrem pudrem oraz bitą śmietaną. Gofry wyszły znakomite!!!